perjantai 9. huhtikuuta 2010

Tunne virta lävitseni

Tulin tässä ajatelleeksi tänään illalla että en haluaisi koskaan tehdä mitään sellaista perus suomi-elokuvaa, missä tärkeimmät käännekohdat on vaimon pettäminen, ryyppääminen, ero ja itsemurha.. tai vastaavasti sodan alku, keskikohta ja loppu. Sen sijaan että pyrkisin toteuttamaan näitä hilpeän suomalaisen ajatusmaailmaan sopivia elokuvia, haluaisin tehdä massasta poikkeavia leffoja (no joo niinhän me kaikki) joissa olisi ideana jotain todella outoa ja friikkiä.. mutta kuitenkin jossain määrin jopa ehkä toimivaa. :D Ehkä olisin taas sarjassamme ohjaajat-joita-ei-arvostettu-heidän-elinaikanaan mutta väliäkö tuolla? Joku ainakin muistaisi mun nimen sitten sadan vuoden päästä kun seuraava Peter von Bagh alkaa kirjottaa kirjaa elokuvan historiasta.

Hyvä esimerkki friikistä elokuvasta, millaisia haluan tehdä, on tämä Tunne virta lävitseni, mikä tehtiin tässä juuri kuluneiden viikkojen aikana. Kyseisessä leffassa on vähän sellaista psykologista puolta ja muutenkin idea on ihanan friikki. Noh, jokainen nyt varmaan rakastaa sitä ensimmäistä lastaan, omaa esikoistaan. Mä jotenkin pidän tätä Virtasta esikoisenani vaikka viime syksynä nyt Clichén ohjasinkin mutta ei se jotenkin ole sama asia.
Jokatapauksessa hei! Tänään oli Kultainen mutteri-palkintogaala koulussa ja arvon esikoiseni voitti sitten leikkauksesta ja parhaasta naissivuosasta.. tekisi mieli sanoa pystit mutta tosiasiassa kyseessä on muutama pieni lappunen. :D Saatiin sitten vielä kunniamaininta maskeerauksesta! Eli ihan hyvinhän me niitä sitten loppupeleissä revittiin..
Ja kuten arvoisan kollegani kanssa todettiin niin tehtiin Virtasen kohdalla "Avatarit". Avatarillahan muistaakseni oli 9 oscar-ehdokkuutta, mutta loppupeleissä Hurt Locker vei kaikki pystit ja Avatarille jäi vain muutama.. 2 tai 3? Eli hei tämähän nyt on sitten aivan täysin sama asia! :D Mitä me millään Cameronilla tehdään kun meillä on minut ja Annika! :D
Kultainen mutterihan on täysin sama asia kuin oscarin voittaminen.

No jokatapauksessa oli hienoa tehdä tätä lyhäriä ja kuten sanoin, rakastan sitä vaikkei se nyt tehnytkään Hurt Lockereita. :D Käypäs muuten katsastamassa arvon lapsosemme youtubesta Tunne virta lävitseni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti