keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Wikipedia - Roxx Decker


ROXX DECKER
Roxx Decker (s. 15. helmikuuta 1990 Suomi) on suomalainen elokuvaohjaaja, kuvaaja ja käsikirjoittaja, jonka tunnetuin työ tähän mennessä on Tunne virta lävitsesi -lyhytelokuva.

ELÄMÄKERTA
Roxx Decker syntyi pienessä kylässä, Oravalassa, 15. helmikuuta 1990. Hän oli perheen kolmesta lapsesta nuorin. Kiinnostus elokuvia kohtaan alkoi syntyä jo käydessään alakoulua Oravalassa, mutta varsinainen innostus elokuvien tekemisestä alkoi hahmottua yläkouluaikoihin. Decker on sanonut suurimmaksi vaikuttajaksi Peter Jacksonin ohjaamaa elokuvatrilogiaa Taru Sormusten Herrasta, minkä johdosta Decker alkoi kirjoittamaan omia tarinoita ja myöhemmin myös käsikirjoituksia.

Decker aloitti uransa kuvaamalla lyhytelokuvia, joista ensimmäiset olivat Petrograd ja Petrograd 2. Hän suoritti Valkealan lukiossa mediadiplomin tekemällään dokumenttielokuvalla nimeltään Nurkkis. Lukion jälkeen Decker suuntasi elokuva-alan korkeakouluihin, muttei päässyt eteenpäin. Hän päätyi opiskelemaan Heo:n elokuva ja tv-ilmaisun linjalle erikoistuen enimmäkseen kuvaamiseen.

Heo:n aikana Decker kuvasi dokumenttielokuvan nimeltä Lapset ja TV. Hän toimi myös kuvaajana SketsiTonni-nimisessä tv-sarjassa, jota ei kuitenkaan tehty kuin yksi osa koska juontajaparin tiet erkanivat amatöörimaisuuden tähden. Keväällä 2010 ilmestyi Deckerin ensimmäinen ohjaustyö, jonka hän teki yhdessä Annika Linkovuon kanssa. Lyhytelokuvan nimi on Tunne virta lävitseni.

FILMOGRAFIA
2006 Petrograd kuvaaja
2007 Petrograd 2 kuvaaja
2009 Nurkkis ohjaaja, kuvaaja, käsikirjoittaja
2009 Cliché ohjaaja, kuvaaja, käsikirjoittaja, äänisuunnittelija
2009 Lapset ja TV kuvaaja
2009 Sketsitonni kuvaaja
2010 Tunne virta lävitseni ohjaaja, tuotantopäällikkö
2010 Cliché II ohjaaja, käsikirjoittaja, tuotantopäällikkö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti