perjantai 13. tammikuuta 2012

Miss Make-Up 2012

En yleensä liiemmin piittaa missikisoista enkä edes useimmiten tajua että sellaiset on meneillään, ennen kuin vasta sen jälkeen kun ne on jo ohi. Nyt on kuitenkin jännästi ostunut silmään kilpailut ja pakko tuoda esiin Iltasanomien artikkeli asian tiimoilta.

Artikkelissa kysellään lukijan mielipidettä siitä, kuka neitokaisista on kaunein ilman meikkiä ja olipahan tuo nyt sitten katsottava. Ja ainoastaan yksi tyttö oli selkeästi ylitse muiden. Mutta pakko nostaa ylös kysymys siitä, mitä missikilpailussa nyt sitten arvostetaan? Tämän artikkelin perusteella voisin väittää että kisoissa arvostetaan sitä, kenet on meikattu eniten. Katsokaapa kuvia linkin takaa! Verratkaa meikitöntä ja meikattua kasvoa keskenään; näyttävätkö tyypit samalta henkilöltä? Minusta eivät.
Meikkaan itsekin, olen käynyt Head Housessa meikki- ja maskeerauskoulun ja arvostan meikkitaiteilijoita, meikkaamista ja ylipäätään kosmetiikkaa. Tykkään meikata, koska se on minusta hauskaa. Mutta mielestäni meikin on oltava persoonallinen ja tuotava esiin naisen/miehen parhaat puolet eikä suinkaan peittää tai muuttaa niitä! Näissä kuvissa suurin osa tytöistä näyttää paremmilta ilman meikkiä!

Muutenkaan en tykästynyt missiehdokkaisiin. Hymyt tuntuvat osalla turhan teennäisiltä, meikit tosiaan ovat täysiä sukkia (terveisiä meikkitaiteilijoille) suurimmalla osalla.. Hyvä puoli oikeastaan näissä ehdokkaissa on kuitenkin tietty erilaisuus; kauheusihanteet on selkeästi muuttumaan päin. Ei ole enää niitä 20 kiloa painavia, 180 senttisiä luurankoja vaan jokseenkin muodokkaita naisia. Ja nostaisin esiin myös missit numeroilla 5, 9 ja 10. Silti suosikikseni nousi Viivi Suominen, joka lumoaa nimenomaan meikittömänä. Meikin kanssa tuokin taas näyttää ihan perus nilviäiseltä, mutta sitähän missikilpailut kai eniten arvostaakin..

Jep. En tykännyt meikeistä tänään. Hyi.

4 kommenttia:

  1. kieltämättä missikisoista on kadonnut hohto kaikissa merkityksissä. Meikki, hiukset, ulkonäkö, kilpailijat etc. ei hyvä! Ei kukaan ole ylitse muiden ja heissä ei ole vaan sitä ns. missiainesta! Tuossa on lopputulos kun ei ketään enää vain missikisat kiinosta ja nykyään naisten (en yleistä) kauneusihanne on olla feikki (enkä meinaa meikkiä vaan persoonaa, olemusta ja liiallista massan mukana menemistä ulkonäön suhteen) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihan totta! Ja nykyää missikisat on lähinnä melkein.. naurunalanen juttu. Kattookohan sitä enää kukaa tosissaa? Varmaa mun mummo ehkä sil perusteel et se voi sit motkottaa mihin maailma on menos..
      Mut joo, meikki ei meinaa feikkiä vaan olemus. :D Ärsyttää myös ihmiset, jotka ajattelevat nimenomaan että "meikki on feikkiä" (ihan out of nowhere tämä.)

      Poista
  2. Oot kirjottanu "Iltasanomien artikkeli" mut viel Iltalehden sivuil :(

    VastaaPoista