torstai 15. heinäkuuta 2010

Oli synkkä ja myrskyinen ajatus..


Nyt on oikeastaan noussut kaksikin asiaa pinnalle, mistä haluaisin turista niitä näitä ja vähän noitakin. Toinen asia nousi eräänä iltana esiin pelatessani mummon kanssa korttia ja ajatus alkoi kehittyä vähän pidemmälle tuossa ajellessani perhosten yli postiautolla.
Meinasin kirjoittaa siitä toisestakin ajatuksesta, mutta en kirjoitakkaan koska tämä ensimmäinen ajatus vei voiton. Ehkä kirjoitan sen toisen ajatuksen joku päivä toiseen merkintään.

Noniin eli asiaan. En muista ihan tarkkaan mistä se keskustelu lähti, mutta se johti kuitenkin siihen että puhuimme mummoni kanssa siitä, kuinka ihmisen pitäisi väistyä luonnon tieltä. Minun mielestäni.
Eli ainakin oman käsitykseni mukaan ihminen on aika tuore olento tässä maailmassa kaikkien mahdollisten tutkimusten ja opuksien mukaan. Eli ensin oli melkein kaikki muut eläimet ja elolliset olennot ja sitten rotasta alkoi muuntautua ihminen jossain välissä.
Ja mitä ihminen tuli tekemään? Miksi ihmistä sanotaan maailman viisaimmaksi eläimeksi vaikka tämähän on täysin väärä ilmaisu? Ihminen on oikeasti mitä typerin ja avuttomin olento. Nykypäivänä varsinkin. Mitä kauemmin tallailemme tällä maankamaralla, sitä tyhmemmiksi muutumme. Nyt tilanne on edennyt siihen että kommunikoimme tietokoneiden välityksellä. Tarvitsemme siis jonkin ihmeellisen, monimutkaisen, ruumiin ulkopuolella olevan välineen siihen että voimme kommunikoida muiden lajitovereidemme kanssa siinä missä esim. koira saa kaiken tarvitsemansa informaation lajitoverinsa jätöksistä. Eläin tarvitsee nenän ja muutaman ruumiin toiminnon keskustellakseen kavereiden kanssa, mutta ihminen on niin saamaton että hän tarvitsee tietokoneen, kännykän ja muun median.
Ja sitten liikkumiseen tarvitsemme autoja ja ties mitä. Hankimme elantomme kaupasta, jonne kaikki ravinto on tehty tehtaissa. Eläin metsästää ruokansa.
Kaiken kukkuraksi ihminen tuhoaa äiti Maan, siinä missä muu eläinkunta pyrkii suojelemaan maailmaa. Eläimet ottavat sen mitä tarvitsevat, ihminen vain luulee ottavansa. "Tapan hirven ja syön siitä vuoden.." Joo-o, näinhän se on mutta tarvitset metsälle lähtöön auton, kiväärin, viinaa ja muita tykötarpeita.
Minusta ihmisen pitäisi pyrkiä kunnioittamaan luontoa ja eläimiä enemmän kuin toista ihmistä. Me olemme uusia tulokkaita, joten mikä oikeus meillä on pitää itseämme maailman johtajina.
Pelkäsin pienenä piirrettyä elokuvaa Eläinten vallankumous, mutta nyt tosiaan toivoisin että siat saisivat vallan.

Mietin myös sitä, että jos/kun maailmanloppu jonain päivänä tulee ja elämä maapallolla alkaa uudestaan. Kaupunkien ja teiden rauniot jäävät, vaikka ihminen kuolisikin sukupuuttoon. Olemme siis jättäneet hirveän merkin maailmaan eikä rakas pallomme voi koskaan toipua meidän aiheuttamastamme tuskasta.
Eli mitä tästä opimme?
Ihminen on typerä olento, joka luulee itsestään liikoja.
Ihminen on pissis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti