lauantai 27. maaliskuuta 2010

Welcome to imaginarium of Dr Parnassus!!

Noniin nyt on sitten Finnkinon superpäivä takana päin ja seuraavaa odotellessa. Lisäksi aloin tässä tänään tekemään ennakkotehtäviä. Hain Metropoliaan, Tampereen ja turun ammattikorkeisiin. Lisäksi hain Lahteen mut sen jätän nyt heti laskuista koska Punahilkka pistää vitutuskäyrän nousuun.. :D
Mutta hei nyt vähän noista leffoista mitä käytiin katsomassa Lauran kanssa!

Eli tosiaan päivähän me alotettiin Imaginarium of Dr Parnassuksella ja kuten sanoinkin jo tossa edellisessä merkinnässäni niin odotin paljon tältä leffalta.. ja hyvä se olikin! Ainoa surullinen ja ikävä juttu oli se että edes Johnny Depp ei voinut pelastaa tätä leffaa. Totuus on että jos Heath Ledger olisi saanut elää pitempään, tämäkin leffa olisi ollut niin paljon parempi! Ledger veti roolinsa niin mielettömän hyvin loppuun ettei voinut kuin haukkoa henkeään. Sitten kun alkoi Ledgerin sijaisia pöllähtelemään ruutuun niin ei se sitten toiminutkaan niin hyvin vaikka tarkoitus oli tietenkin hyvä.
Ainahan Ledgerin poismeno on harmittanut mutta nyt se oikeasti harmittaa vielä enemmän. Ledger oli oikeasti aivan loistava näyttelijä ja on vääryys että sen piti kuolla niin nuorena.
Mutta siis Dr Parnassus oli hyvä leffa, mutta olisi voinut kyllä olla ehkä parempikin. Idea oli aivan mieletön ja toteutus samoin! Kyllä varmasti ostan tämän leffan hyllyyni kun se joskus DVD:lle ilmestyy..
Aloin muuten kesken leffan miettimään että onkohan tämä leffa nyt samalta ohjaajalta kuin se muutama vuosi takaperin ilmestynyt Grimmin veljekset, koska tyyli oli sinänsä aika sama ja kyllä! Näihnän se onkin. Kävin katsastamassa juuri (wikipedia tietää) ja Terry Gilliam on ohjannut kumpaisenkin. Ohjaaja kyllä teki vaikutuksen ja nyt jään innolla odottamaan herran uutta leffaa, The Man Who Killed Don Quixotea jossa sitten Johnny Depp loistaa taas pääosassa.

No mutta seuraavaan leffaan.. Sherlock Holmes! No siis loistava leffa vaikka nyt näinkin sen sitten 2D:nä. Sinänsä tuli todettua että ei se 3D-hässäkkä tee leffasta hyvää vaan kyllä siihen tarvitaan oikeasti paljon enemmän! Okei 3D on ihan hienoa mutta jos Sherlock oli hyvä ilman sitäkin niin kyllä se kertoo jo aika paljon..
Mutta siis Sherlock Holmes! Rakastan sitä miestä koska se on niin älyttömän sarkastinen ja vittumainen. Semmonen mies, mitä on ihana katsoa telkasta tai leffassa mutta mihin ei ehkä välttämättä tekisi mieli tutustua niinku Realitymeiningissä.
Watson on myös just paras vaikka vähän kävikin kyseistä herraa sääliksi koska Sherlock ei antanu sen elää omaa elämäänsä.. Sinänsä Watsonhan sai valita muttamutta.. Silti.
Sitten toisaalta se Sherlockin ihana nainen niin.. Se oli mun mielest ehkä vähän ylilyönti koska tosiaan kyseinen nainenhan ei muistaakseni ole kuin ehkä parissa Sherlock Holmes-kirjassa mukana. Mutta on se nainen sillee ihan cool ja viehättävä mutta leffa olisi ehkä pärjännyt ilman sitäkin..
Ja ainiin monet närkästy siitä että Sherlock ja Watson tappeli ku mitkäki ihmesankarit mutta tosiasiassa mun mielestä se oli vaan hyvä juttu että ne osas matsata koska jos kaikki ois menny niinku kirjois ni ois ehkä ollu vähä tylsää.. vaik en toki oo kirjoja lukenut ainakaan vielä.
Mitähän muuta.. No ne musiikit vaan oli edelleen jotain niin hienoa!

Sitten vaihdettiin Kinopalatsista Tennispalatsiin, jossa katsottiin sitten The Lovely Bones eli Peter Jacksonin uusin leffa. Siis aivan loistava elokuva! Siis ihan mieletön! Odotin tältäkin leffalta ihan sairaasti mutta tosiasiassa.. sain paljon enemmän!
Siis älyttömän kaunis elokuva ja ajoittain ihan mielettömän ahdistava.. Mutta siis kaunis ja surullinen! Jotenkin todella samaistuttava. Itseäni kosketti elokuvan sanat "Isä rakastaa tytärtään enemmän kuin mitään muuta. Koko sydämellään." Minulla on syyni siihen mutta siis tämä elokuva oli aivan upea! Löysin eilen Tiimarista samaisen kirjan ja ajattelin että ei perkele pakko ostaa se jos joskus saan rahaa sen ostamiseen.
Suosittelen kaikille oikein lämpimästi tätä elokuvaa! Aivan siis sanoin kuvaamaton.. Kyllä se Peter Jackson osaa nää hommat vaikka vanha karvanaama onkin! Saisi kyseinen herra tosin tehdä vähän useammin ehkä leffoja.. Tosin sinänsä hyvät leffat valmistuu aina ajan kanssa joten ehkä olen ihan onnellinen että Jacksoniltä tulee leffoja yllättävän harvoin!

Mutta viimeinen leffa olikin sitten vähän hauskempi vaikka joku olikin sanonut että Jim Carrey muka vetäisi vakavan roolin.. No veti tai ei, hauska leffa oli kuitenkin kyseessä!
Lopetettiin päivämme siis I love you Phillip Morrisilla, joka kertoo aika söpön ja humoristisen tarinan kahdesta homosta. Pääosissa nähtiin Jim Carrey ja Ewan McGregor. Oikeasti aika loistoelokuva tämäkin. Jim Carrey veti taas niin Carreymäisesti roolinsa ja McGregor oli mitä suloisin ja söpöin pieni viaton homopoika mitä kuvitella saattaa! :D
Tämän leffan kohdalla kyllä jäi vähän kysymyksiä kuten että miten se äiti nyt sitten liittyi mitenkään mihinkään.. mutta ei se haittaa!

Elikkä tämmöisiä elokuvia käytiin katselemassa. Lisäksi nähtiin samat mainokset ja trailerit vissii ainaki sen neljä kertaa.. mutta täytyy sanoa että kyllä on hyviä leffoja tulossa taas että niitä odotellessa! Titaanien taistelu ja Robin Hood pitää ainakin mennä katsomaan ja sitten päätin että minä, äiti ja Hanski mennään pääsiäisenä katsomaan Näin koulutat lohikäärmeesi.

Mutta siis seuraavaan kertaan hyvä herrasväki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti