lauantai 29. tammikuuta 2011

Nominations


Pakko sitä on nyt vähän pälistä odotustunnelmista ensi kuun oscar-gaalaan liittyen varsinkin kun jokavuotinen vihan aiheeni on taas päässyt esiin.. ja yllätys, yllätys; Suomi ja minä emme taaskaan pääse yhteisymmärrykseen asioissa. Tämän blogimerkinnän luettuaan monella leffafriikillä on varmasti sanansa sanottavana ja pitävät minua luultavasti lähinnä idioottina kun tälläisistä asioista marisen, mutta hei; miksi en?
Alotetaan nyt kuitenkin positiivisella ajattelulla..

Eli hei, oscar-ehdokkaat julkistettiin tuossa viime tiistaina ja siitä lähtien olen nyt tankannut lähinnä laittomasti ehdokas-elokuvia päähäni koska onnistuin taas missaamaan melkein kaikki ehdokkaat. Laskinkos nopeasti että onnistuin nähdä neljä elokuvaa ehdokkaista ennen kuin ne julkaistiin. Aika paljon touhua siis helmikuulle jos aikoo kaikki elokuvat katsoa.. Mutta onneksi minulla on aikaa.
Kuninkaan puhe veti siis tänä vuonna eniten ehdokkuuksia puoleensa ja.. kuten viime vuonna Hurt Lockerin kanssa.. en ole nähnyt kyseistä elokuvaa! Ehdin tässä äsken jo kirota sitäkin että eikö moinen spektaakkeli sitten ole tulossa ollenkaan tänne korpeen näytettäväksi, mutta onneksi löysin paikallisen leffateatterin sanan siitä että ensi perjantaina kyseinen elokuva nähtäisiin. Kuka siis messiin katsomaan vai menenkö yksin?
Kuitenkin.. Sain myös ikäviä uutisia koskien ehdokkaiden näkemistä suomessa; olin tähän päivään saakka uskonut että tämä Black Swan, joka sai ehdokkuuksia ja jota olen muutenkin odottant jo mitään, nähtäisiin Suomessa ennen gaalaa koska alunperin ensi-illaksi kaavailtu 25.2 eli se perjantai ennen oscar-gaalaa. Noh, olin väärässä. Ilmeisesti ensi-iltaa on siirretty maaliskuulle mikä tarkoittaa jälleen sitä että yksi elokuva jää näkemättä. Another year on myös elokuva, mikä saa ensi-iltansa vasta maaliskuussa.

Nyt siis pistää jälleen vihaksi; kyllä. Ymmärrän ettei kaikkia elokuvia voida saada Suomeen yhtä nopeasti kuin ne saavat ensi-iltansa tuolla meren toisella puolella mutta silti joka ikinen vuosi tämä viivästyminen pistää suonen sykkimään ohimolle. Se että Black Swankin sai viime syyskuussako se oli niin ensi-iltansa USAssa ja me emme saa sitä näytökseen edes ennen oscar-gaalaa! Vitusta tämmönen peli. Noh.. Täytyyhän nyt ymmärtää ettei mitään saada aikaiseksi puolessa vuodessa<3. Täytyy vissiin tottua tähän Suomen tapaan hoitaa asioita.. tai sitten vaan lähteä täältä veke.
Katsonpa nyt sitten elokuvat laittomasti netistä (jota halveksin suunnattomasti) koska en muuta kautta niitä näyttävästi voi nähdä.

Täytyy vielä sanoa että toivon mukaan Suomen kommentaattorit ovat edes astetta fiksumpia kuin viime vuonna! Muistan edelleen sen säälittävän sepostuksen aina väliajoilla. x_X Voi elämäää.. Saispa sinne edes tyyppejä, joita oikeasti kiinnostaa elokuvat ja nimenomaa oscar-gaala! Mutta oletettavasti joudumme taas tyytymään johonkin perkeleen viiskymppiseen pissikseen ja hänen pieneen faniporukkaansa.. x_X

Noh mutta, gaalaa odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti