sunnuntai 11. marraskuuta 2012

On ihan turha lätistä kun on harmaata eikä mitää sanottavaa

Mulla on nyt joku.. pari viikkoa ollu sellanen viba et pitäis vähän kirjoitella semmost turhaa sälää tänne. Tai en nyt tiedä voiko sitä turhaksi sanoa kun näit juttuja on kuitenkin pyöritellyt mielessä sillai.
No anyway! Mä tässä yhtenä päivänä taas kävelin kouluun ja rupesin miettimään että Suomi on aivan sairaan harmaa maa. Katsokaapa ikkunasta ja kertokaa mulle mitä värejä näätte? Tai kävelkää kaupungilla ja kiinnittäkää huomiota ympärillänne oleviin väreihin.
Itse kuulun siihen sakkiin, joka vetää pääasiassa mustat kledjut niskaan kun aamulla lähtee kouluun. Mutta tarvitsisiko sen olla niin? Tykkään väreistä. Oikeasti. Ne ei vaan jotenkin istu tonne Suomen skeneen.


Seisoin liikennevaloissa ja tuijotin tien toisella puolen seisovia tyyppejä. Kaikilla oli harmaata, mustaa tai ruskeaa niskassa. Ehkä yhdellä oli kirkkaan värinen pipo tai kaulahuivi. Entä talot sitten? Harmaita, harmaan eri sävyjä, likaisen valkoista.. Ja oho! Joku on repäissyt ja käyttänyt jotain punaruskeaa. Ankeaako? Ei. Mieleeni vyöryy väkisinkin kuvia joistakin Euroopan kaupungeista joissa olen käynyt. Siellä käytetään enemmän värejä tai ainakin luulen niin. Meidän kaupungit on tylsiä. Maalta voi sitten löytää niitä punaisia tönöjä. Btw. kun katson ikkunasta, näen kusenkeltaisen talon ruskeilla ikkunankarmeilla. Whoa! Joku on repässyt.
Tosta pukeutumisesta vielä, koska aloin ajattelemaan sitä nyt lisää. Kesällä sitä näkee ihmisten päällä vaikka minkävärisiä kledjuja, mutta kun syksy ja pimeys tulee.. Ne värit katoavat ja jäävät vaatekaappeihin. Miksi? Eikö syksyn pimeydessä pitäisi nimenomaan käyttää värejä ja siten tuoda vähän pirteyttä tähän elämään. Viimeksi kun kävin jossain vaatekaupoissa, ne taisi olla täynnä värikkäitä vaatteita. Miksen ole nähnyt niitä kadulla? Okei itse hyvin harvoin ostan muotivaatteita, mutta silti. Luulisi jonkun niitä ostavan ja käyttävän!

Ei muuten, mutta mietin vaan kun kaikki valittaa että syksyllä masentaa ja talvi on paskaa kun on kylmää ja pimeää. Itse rakastan talvea. Olen aina rakastanut koska lumi on ihanaa. Voisikohan siihen masennukseen vaikuttaa jotenkin nuo väritkin? Eikös jossain psykan kirjassa lukenut joskus värien vaikutuksesta mielialaan. Härkä raivostuu punasesta ja värikkäät pallot ovat vauvojen lemppareita? Kai se nyt vielä meihin "aikuisiinkin" pätee?
Mutta ehkä me suomalaiset ollaan synnystämme masentuneita syksyllä ja talvella. Vaikka luulisi vuosisatojen aikana jo tottuneen siihen että talvi tulee, mutta aina se vaan jaksaa yllättää.

Mutta minäpä en aiokkaan alkaa masentelemaan tänä talvena, ehei! En mene kyllä ostamaan niitä kirkuvan keltaisia vaatteitakaan, mutta tämän kerrostalon voisin kyllä maalata vaikka neon vihreäksi. Mitähän omistajat tykkäisivät.. hmm..
Mutta joo! Sitä mä siis vaan että älkäähän ihmiset antautuko sille syysmasennukselle! Elämä on aika kivaa vaikka ulkona onkin pimeää. Ja huomatkaa; kun lumi tulee, ei olekkaan enää niin pimeää. Sitä odotellessa!

2 kommenttia:

  1. Komppaan täysin! Veit sanat sanat päästäni! Ikävä muuten btw!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha thanks! :D On ikävä! Onneks pian nähdään!

      Poista