lauantai 2. helmikuuta 2013

Se paikka, missä seisot

Tällä viikolla opin tärkeän asian elämästä.. Jos en mitään muuta niin ainakin sen.

Mua on jo jonkinaikaa mietyttänyt tämä suomalainen vaatimattomuus ja tavallaan.. se asenne, missä ollaan heti puolustusasemissa. Tavallaan.. suomalaiset eivät ole valmiita seisomaan sanojensa ja tekojensa takana niin suoraselkäisinä kuin ehkä pitäisi. Olen kuullut ihan liian monen ihmisen kääntävän selkänsä työlleen tai ajatuksilleen, peläten etteivät muut ole samaa mieltä. Esim. "Tein leffan. Se on aika paska." on turhankin yleinen lausahdus mitä olen kuullut enemmän tai vähemmän kuluneen kahden vuoden aikana.

Kuulin ne sanat taas tällä viikolla ja heräsin ajattelemaan asiaa tarkemmin. Kuinka ihminen, jonka pitäisi antaa elämänsä ja aikansa ja rakkautensa ja sielunsa sille elokuvalle, jota on tekemässä.. Kääntää selkänsä samalla hetkellä kun joku kysyy "tykkäsitkö lopputuloksesta?". Se oli shokeeraavaa kuultavaa. Tuli sellainen fiilis kuin.. Jos äiti tai isä kääntäisi selkänsä lapselle. "Miltä tuoreesta äidistä tuntuu?" "No kyllähän se vituttaa".
Jep.

Totesinpa siinä sitten että mä en aio olla se ihminen, joka kääntää selkänsä niille leffoille jota olen tehnyt ja joita tulen tekemään joskus jatkossa. Sama pätee kaikkeen mitä teen. Jos ja kun mokaan. Kun teen sen ääripaskan leffan, jota kriitikot vihaa katsojista nyt puhumattakaan.. Ja joku kysyy olenko tyytyväinen. Voin sanoa että en ole. Mutta jumankauta sanon sen suoraselkäsenä. Ja ylpeänä siitä että tein sen.. Niinkin vaikeaa kun se saattaa olla. Itseasiassa tällä viikolla olin jo testaamassa tätä ajatusta käytännössä ja voin sanoa että kipeää teki.. Mutta jotenkin siitä selvittiin.

Itseasiassa edellisestä lakikirjan osasesta on liian kauan.. Ja tässä olisi ainekset siihen. Joten okei!

Roxx Deckerin lakikirja, osa 11.
Seiso sanojesi, tekojesi takana. Varsinkin jos kyse on sulle elämää suuremmasta asiasta. Älä käännä selkääsi. Älä hylkää ajatuksiasi. Seiso suoraselkäsenä, ota palaute vastaan ja.. pysy kannassasi. Mikään ei ole säälittävämpää kuin nähdä ihmisen kääntävän selkänsä lapselleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti