lauantai 30. marraskuuta 2013

Haluan kasvaa vanhaksi ja olla ryppyinen ja harmaa

Tänään annoin rahaa naiselle, joka pyysi sitä ruokaan. Hän käytti sen kaljaan eikä tajunnut minkä reaktion se sai aikaan ihmisessä, joka sille hyvää hyvyyttään ne muutamat eurot antoi.

Lapset potkivat yhtä lasta ojassa. Nainen pyytää rahaa ruokaan, mutta ostaa sillä kaljaa. Mies jäätyy bussipysäkille, koska ketään ei kiinnosta. Vanhukset karkaavat hoitokodeista, mutta siitä syytetään muistisairautta vaikka sitä ei olisikaan. Pieni lapsi itkee vaunuissa, mutta äiti ei reagoi. Mies istuu raiskauksesta vain muutaman vuoden. Lääkäri ei suostu hoitamaan sinua, jos et ole paikkakuntalainen. Jos on kipuja, ota lääkettä. Kadut ovat täynnä kerjäläisiä. Bussien hinnat nousee. Junien hinnat nousee. Ruuan hinta nousee. Ole onnellinen jos sinulla on katto pääsi päällä. Osta nyt lennot pois täältä, sillä kohta sinulla ei ole rahaa niihin.
Isot herrat puhuvat hyvinvointivaltiosta eivätkä näe seiniensä ulkopuolelle. Käyrät kurkut pois kaupoista. Rakennetaan sairaala suolle. Uusi nykytaiteen museo maahan, joka ei sitä osaa arvostaa. Leikataan vähän sieltä ja leikataan vähän täältä. Vanhusten kustannuksella ostetaan kansanedustajille torkkupeittoja. Nostetaan oppivelvollisuuden ikärajaa. Pistetään opintolaina pakolliseksi.

Tiedän, itsepä sen valitsin. Alan, jolla ei ole rahaa ja joka on sitä pahamaineista taidetta. En ole yhteiskunnalle hyödyksi. Minusta ei saa koskaan miljoonan verotuloja enkä pysty pelastamaan taloutta. Mutta luulitteko ettei tämä ollut suunniteltua? Minä teen mitä haluan ja vielä te sen näette. Joskus en maksa enää penniäkään tälle maalle.
Tämä maa tukehduttaa minut. Se kovertaa sieluani. En pysty hengittämään.
Haluan joskus perustaa perheen, mutta en halua kasvattaa lapsia maassa joka kohtelee omiaan tällä lailla. Haluan antaa lapsille paremmat mahdollisuudet elämään, mitä he eivät voi täällä saada.
Jossain on se joku, joka on vain minua varten. Hän ei ole täällä. Ei tässä maassa. Hän on kaukana. Mutta hän on siellä jossakin ja odottaa minua. Tiedän kuka hän on, heti kun näen hänet. Uskon rakkauteen ensisilmäyksellä.
Haluan kasvaa vanhaksi ja olla ryppyinen ja harmaa. Mutta en halua joutua suunnittelemaan pakoa vanhainkodista. Haluan että kun olen vanha, saan arvoiseni kohtelun. Kun kuolen, haluan mennä rauhassa.

Tämä maa on mätä! Uskon että se on aina ollut sitä, mutta tajusin sen vasta silloin kun aloin ajattelemaan omilla aivoillani. Katso ja näe. Älä kuuntele ja usko. Mitä enemmän näen, sitä enemmän haluan pois täältä. Onko väärin haluta parempaa tulevaisuutta?
On.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti